Poľská turistka v Malej Fatre neprežila zásah bleskom

22.07.2006 Celý región

Malá Fatra/Poprad 22. júla (TASR) - Dvojicu poľských turistov v Malej Fatre zasiahol dnes popoludní blesk. Päťdesiatročný muž utrpel šok a popáleniny, jeho 3...
Malá Fatra/Poprad 22. júla (TASR) - Dvojicu poľských turistov v Malej Fatre zasiahol dnes popoludní blesk. Päťdesiatročný muž utrpel šok a popáleniny, jeho 36-ročná manželka podľahla na mieste.

Podľa informácií z dispečingu Horskej záchrannej služby (HZS) tragickú nehodu na chodníku medzi Malým a Veľkým Rozsutcom oznámil operačnému stredisku HZS slovenský turista.
Postihnutú ženu resuscitovali na mieste turisti, ktorí išli okolo. V oživovaní pokračovali aj záchranár HZS a lekár Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) s použitím defibrilátora, avšak neúspešne.
Manžela transportovali vrtuľníkom do nemocnice v Žiline. Následne previezli aj telesné pozostatky mŕtvej poľskej turistky.
Na záchrannej akcii sa spolupodieľali LZZS v Žiline a dobrovoľni záchranári z Horskej služby na Slovensku (HSnS).
Predpoludním zasahovali záchranári HZS aj v Slovenskom raji, kde sa v rokline Suchá Belá zranilo deväťročné maďarské dievča. Pri prechode roklinou spadlo a utrpelo početné odreniny. Záchranári malú turistku ošetrili a transportovali do nemocnice v Spišskej Novej Vsi.
 

Vyberte región

mark